Velg en side
Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Solgunn Solli: Krigens modigste menn

30.11.2023 @ 18:00 - 19:00

Torsdag 30. november kl. 18 inviterer Alta bibliotek til boklansering av “Krigens modigste menn”. Forfatter Solgunn Solli snakker med Sonja-Kristin Granaas, bibliotekleder ved Alta bibliotek, om den rykende ferske boka si.

22. september 1943 klarte mannskapet på tre miniubåter å ta seg inn i Kåfjord. De var tolv menn, fire i hver miniubåt, kun seks av dem kom levende fra operasjon Source. Men hva skjedde i dagene og timene før, og hvordan var det egentlig å være gast ombord på Tirpitz?

Med utgangspunkt i sakprosabøker, opptak fra NRK, og reportasjer i aviser har hun skrevet en bok om krigens modigste menn. Hennes mål har vært å gjøre boka så tilgjengelig som mulig, slik at alle som har lyst til å lese om heltene fra 1943 kan gjøre det. Her finner du ikke avansert marineteknologi, eller mange detaljer om våpen og torpedoer. Men du finner spenning, fortellinger om vennskap, om savn og om mot og vilje som overgår det meste av hva som kan forventes av noe menneske.

Boka er skrevet for alle som er interessert i historie fra 2. verdenskrig, og for lesere uansett alder og kjønn.

Solgunn Solli, f. 1969 og fra Alta, er forfatter, bibliotekar, litteraturkritiker og litteraturformidler. Hun jobber med formidling av litteratur til barn, ungdom og voksne.

Detaljer

Dato:
30.11.2023
Tid
18:00 - 19:00

Arrangør

Alta bibliotek
Telefon
78455850
Epost
biblioteket@alta.kommune.no
Vis Arrangør nettside

Sted

Alta bibliotek
Translate »